Asiatisk kålwok
Asiatisk kålwok är ett riktigt enkelt och smakrikt tillbehör som passar till det mesta. Går även att äta precis som det är om du vill det.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 3 msk Kokosolja
- 7 dl Vitkål, strimlad
- 2,5 dl Rödkål, strimlad
- 1 st Röd paprika
- 3 st Vitlöksklyftor
- 5 g Färsk ingefära
- 4 msk Tamarisoja
- 2 msk Risvinäger
- 0,5 st Färsk chili
- 0,5 msk Sötning
- 0,5 dl Salladslök, skivad
- 1 msk Sesamfrön
Du behöver
- Wokpanna eller större traktörpanna
Finstrimla kålen. Här kan jag varmt rekommendera att använda en matberedare eller mandolin.
Värm upp kokosoljan i en wokpanna och tillsätt kålen.
Låt den bryna i 4-5 minuter. Rör om vid behov så att det inte bränns vid.
Under tiden så strimlar du paprikan, hackar vitlöken, strimlar chilin och river den färska ingefäran.
Tillsätt paprika, vitlök, chili och ingefära till kålen och rör om.
Låt allt fräsa i 2-3 minuter samtidigt som du rör om hela tiden.
Tillsätt nu tamarisoja, risvinäger och sötning.
Blanda och tillaga ett par minuter till så att allt blandas och såsen får koka in lite.
Ta bort pannan från värmen och smaka av om det behövs mer smaksättning.
Garnera med strimlad salladslök och sesamfrön.
Ät och njut!