Go Back
+ servings
En grupp apelsintryfflar och små röda presentförpackningar på en träyta.
Print
5 av 2 röster

Apelsintryffel

Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 50 g smör (Normalsaltat)
  • 0,75 dl grädde 40%
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 0,5 dl kakao (för att rulla i)

Instruktioner

  • Lägg choklad, smör och grädde i en kastrull.
  • Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.
  • Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.
  • Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.
  • Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.
  • Lägg i en burk och förvara kallt.