Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av
2
röster
Apelsintryffel
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
10
minuter
minuter
Måltid:
Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield:
10
Author:
Lari Salminen
Materials
100
g
mörk choklad
(minst 70%)
50
g
smör (Normalsaltat)
0,75
dl
grädde 40%
1
tsk
finrivet apelsinskal
0,5
dl
kakao
(för att rulla i)
Instruktioner
Lägg choklad, smör och grädde i en kastrull.
Värm upp den sakta under omrörning tills det att allt har smält och blivit till en jämn och vacker smet.
Blanda ner apelsinskalet och rör om så att det blandas ut i chokladen.
Ställ in chokladen i kylen ett par timmar så att den får stelna.
Ta ut den och gör lagom stora bollar av den Rulla dem sedan i kakao.
Lägg i en burk och förvara kallt.