Go Back
+ servings
En tallrik med våfflor toppade med grädde, hallon och blåbär.
Print
Inga röster än

Annas våfflor

Enkla frasvåfflor som är naturligt glutenfria, mjölkfria, nötfria och utan tillsatt socker!
Total tid10 minuter
Måltid: Efterrätter, Frukost
Keyword: våffeldagen
Yield: 1 portion
Author: Anna Winér

Equipment

  • Våffeljärn

Materials

  • 0,75 dl vatten hett
  • 10 g smör eller kokosolja, ghee eller dylikt
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk psylliumhusk

Instruktioner

  • Blanda hett vatten och smör så det smälter ihop.
  • Rör ner resten av ingredienserna, smaksätt gärna med lite saffran, salt eller valfri sötning. Låt sedan smeten vila några minuter så det blir en mer som en deg.
  • Grädda till våfflor i ett smort våffeljärn. Grädda ca 3-4 minuter för frasiga våfflor (beroende på värme och våffeljärn).
    Frasvåffla toppad med grädde, hallon, blåbär och mynta på en tallrik.