Go Back
+ servings
En bit kaka med chokladfrosting och kokosflingor som hålls i en hand.
Print
Inga röster än

Annas kärleksmums

Kärleksmums som är mjölkfria, glutenfria och utan tillsatt socker.
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 8 bitar
Author: Anna Winér

Materials

Kaka:

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 4 tsk kokosmjöl
  • 0,75 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5-1 tsk psylliumhusk
  • 1 msk Nicks use like sugar
  • 1 dl vatten
  • 4 msk olja

Glasyr:

  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 0,5-1 msk starkt kaffe
  • 50 g choklad mjölkfri och sockerfri
  • Kokosflingor att toppa med

Instruktioner

Kaka:

  • Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet. Låt smeten vila i 15 minuter. Tillsätt mer psylliumhusk om smeten är rinnig.
  • Fördela smeten en form som är ca. 15x8 cm. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter på 175 grader. Låt svalna helt.

Glasyr:

  • Smält ihop grädde, kaffe och hackad choklad.
  • Bred glasyren över kakan, toppa med kokosflingor och låt stelna.