Alis kebab (sous vide)
Alis kebab är ett grymt bra recept för att göra egen hemmagjord kebab, med hjälp av sous vide. Det ger en grymt god kebab i ditt egna hem.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time3 timmar t 30 minuter minuter
Total tid3 timmar t 50 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips, Sous vide
Kök: Mellanöstern, Skandinaviskt
Keyword: bästa kebaben i stan, fyllekäk
Yield: 5
Calories: 538kcal
Author: Lari Salminen
Sous vide
Vakuumförpackare
- 1 kg Köttfärs, finmalen
- 1 msk Spiskummin, malen
- 1 ägg
- 1-2 msk svartpeppar, grovmalen
- 2 tsk salt
- 2 msk Lökpulver
Blanda ihop färsen riktigt ordentligt, den skall arbetas väl för att bli så kompakt som möjligt.
Någon har tipsat om att köra alla ingredienser i en matberedare med kniv för att få färsen riktigt slät och fin på samma sätt som man gör Wallenbergare, vilket låter helt vettigt.
Lägg sedan ut färsen likt en tjock korv på plastfilm och snurra in den i plastfilmen så den blir riktigt packad. Se på filmen längre ner.
Vacuumförpacka nu "korven".
Har du en plastfilm som tål värme så kan du låta den ligga kvar i plastfilmen när du vacuumförpackar den, annars får du försiktigt försöka att föra över den till vacuumpåsen.
Om den tappar formen så kan du försöka att forma till den igen efter att du vacuumförpackat den.
Kör nu den sous vide på 63 grader i 3,5 timmar. Har du gjort väldigt tjock kebab får du kanske lägga på lite tid.
Ta upp den och låt den svalna av snabbt och lägg den i kylen sedan så den blir riktigt kylskåpskall.
Skiva upp den. Har du skärmaskin kan du stoppa den i frysen en stund och skiva den sedan.
Stek den sedan snabbt i varm panna med smör och servera med de tillbehör som du tycker om.
Kalorier: 538kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 36g | Fett: 41g | Fiber: 1g