Go Back
+ servings
En tallrik med köttfärs, grönsaker, sås och salsa på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Älgkebab

Förberedelser30 minuter
Active Time3 timmar 20 minuter
Total tid3 timmar 50 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept
Yield: 5
Author: Johan

Materials

Älgkebab

  • 1 kg Finmalen älgfärs (eller annat färs)
  • 1 msk Spiskummin
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st ägg
  • 2 msk Grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk Lökpulver

Vit sås

  • Creme fraiche
  • Majonnäs
  • Vitlök

Röd sås

  • 400 g Finkrossade tomater
  • 1 msk Lökpulver
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 Tärning köttbuljong
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100 g Blanda allt. Forma en rulle och rulla in i minst 2 lager folie. Låt ändorna vara öppna så att vätska kommer ut.
  • Ugnsbaka i 3,5 timme. Stäng av ugnen och låt rullen ligga och svalna i ugnen en halvtimme. Ta ut den och låt svalna helt inpackad i folie. Låt mogna i kylen över natten.

Vit sås

  • Blanda creme fraiche och majonnäs samt två vitlöksklyftor. Salta och peppra lite.

Röd sås

  • Koka ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Vill du ha lite hetta kan du tillsätta lite cayennepeppar.