Älgfärsbiffar
Älgfärsbiffar är otroligt gott och enkelt att göra. Servera med lite svampsås och stekta grönsaker så passar det som finmiddag som helst. LCHF-anpassat recept.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 1,6 kg Älgfärs
- 150 g Hackad lök
- 3 ägg
- 2 dl Smetana
- 3 msk Dijonsenap
- 2 msk Paprikapulver
- 15 st Torkade enbär
- 1 dl Pofiber
- 3 msk Tamarisoja
- 1 tsk Torkad rosmarin
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Örtsalt
- nymalen svartpeppar
Mortla enbären.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn fin färs.
Smaka av genom att göra ett stekprov av en liten kladd med färs så det är en bra smak och lagom med salt och peppar.
Forma sedan biffar efter önskad storlek och stek i smör och olja. Jag gjorde närmare 40 biffar av detta.
De ska få fin färg på båda sidor och sedan kanske det måste gå klart i ugnen. Var dock försiktig så du inte kör de för länge, för älg kan lätt bli torrt.
Servera sedan med en god svampsås och lite smörstekta grönsaker.