Go Back
+ servings
En tallrik med köttbullar toppade med sås och serverade med grönsaker.
Print
4,86 av 7 röster

Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar är otroligt gott och enkelt att göra. Servera med lite svampsås och stekta grönsaker så passar det som finmiddag som helst. LCHF-anpassat recept.
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,6 kg Älgfärs
  • 150 g Hackad lök
  • 3 ägg
  • 2 dl Smetana
  • 3 msk Dijonsenap
  • 2 msk Paprikapulver
  • 15 st Torkade enbär
  • 1 dl Pofiber
  • 3 msk Tamarisoja
  • 1 tsk Torkad rosmarin
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Örtsalt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Mortla enbären. Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn fin färs.
  • Smaka av genom att göra ett stekprov av en liten kladd med färs så det är en bra smak och lagom med salt och peppar.
  • Forma sedan biffar efter önskad storlek och stek i smör och olja. Jag gjorde närmare 40 biffar av detta. De ska få fin färg på båda sidor och sedan kanske det måste gå klart i ugnen. Var dock försiktig så du inte kör de för länge, för älg kan lätt bli torrt.
  • Servera sedan med en god svampsås och lite smörstekta grönsaker.