Go Back
+ servings
En portion kyckling i sås med grönsallad på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Ajvarkyckling

Ajvarkyckling är snabbt att laga och gott att äta! Det tar max 15-20 minuter att tillaga. Snabb LCHF-mat!
Total tid15 minuter
Måltid: Grytor, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med kycklingfärs, snabblagat
Yield: 4 portioner
Calories: 275kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st kycklingfiléer cirka 800 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1,5 dl ajvar relish
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Skär ner kycklingen i lagom stora bitar.
  • Bryn kycklingen i lite smör eller olja. Salta och peppra.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt koka upp och sedan småputtra i 5-10 minuter tills det att kycklingen är klar och du har en bra konsistens på såsen.
    En stekpanna med kycklingbitar i en krämig sås med kryddor.
  • Smaka av och servera direkt!

Anteckning

Tips på tillbehör du kan servera med din ajvarkyckling:

Nutrition

Kalorier: 275kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 3g | Fett: 27g | Fiber: 0,03g