Ajvarkyckling
Ajvarkyckling är snabbt att laga och gott att äta! Det tar max 15-20 minuter att tillaga. Snabb LCHF-mat!
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Grytor, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagat med kycklingfärs, snabblagat
Yield: 4 portioner
Calories: 275kcal
Author: Lari Salminen
- 4 st kycklingfiléer cirka 800 g
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 dl crème fraiche
- 1,5 dl ajvar relish
- 2 vitlöksklyftor
- Salt
- Svartpeppar
Skär ner kycklingen i lagom stora bitar.
Bryn kycklingen i lite smör eller olja. Salta och peppra.
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt koka upp och sedan småputtra i 5-10 minuter tills det att kycklingen är klar och du har en bra konsistens på såsen.
Smaka av och servera direkt!
Tips på tillbehör du kan servera med din ajvarkyckling:
Kalorier: 275kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 3g | Fett: 27g | Fiber: 0,03g