Go Back
+ servings
Skivad köttbit med en krispig yta, placerad på en svart skärbräda.
Print
Inga röster än

Airfryer - Helstekt kotlettrad

Total tid1 timme
Måltid: Airfryer, Kött, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkelt att laga, laga mat i airfryer
Yield: 4 portioner
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Airfryer
  • Stektermometer

Materials

  • 800 g benfri kotlettrad
  • Valfria kryddor, jag använde örtsalt, svartpeppar och vitlökspulver

Instruktioner

  • Putsa köttet om det behövs och snitta fettsidan. Jag gjorde små rutor.
  • Krydda upp köttet runt om och tryck in kryddorna ordentligt.
    Kryddad köttbit med snitt på en grön skärbräda, täckt av kryddor och salt.
  • Förvärm din airfryer på högsta temperatur. På min airfryer så är max 240 grader.
  • Lägg ner köttet i korgen och sätt in den. Kör cirka 5-10 minuter så att köttet hinner få lite "stekyta".
    Ninja airfryer med en helstekt kotlettrad inuti korgen, inställd på 500 grader.
  • Sänk värmen till 130 grader och sätt i en stektermometer. Kör nu köttet tills det har en kärntemperatur på 68-70 grader.
  • Ta ut köttet och låt det ligga och vila minst fem minuter och skiva sedan upp det.