Go Back
+ servings
Rullad omelett fylld med skinka, ost och grönsaker, skuren i skivor.
Print
4,10 av 10 röster

Äggwrap med parmesan

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost, Resekost, Snabbmat
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk örtsalt
  • 0,5 dl färsk parmesan (riven)
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Separera äggen så du har vitor för sig och gulor för sig.
  • Vispa vitorna till ett hårt skum (som maräng).
  • Tillsätt gulorna, osten och kryddorna till äggvitorna och VÄND ner dessa för att behålla luftigheten. Om du vispar ner dem så kommer det bli en lösrinnande sörja bara.
  • Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och gör ett tunt jämnt lager.
  • Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 5-10 minuter tills den är genomgräddad och fått lite färg. Kör den inte för länge dock, då kan den bli lite hård.
  • Ta ut och låt svalna. Sedan är det bara att försiktigt lossa den från bakplåtspappret och fylla med det du önskar.