Äggtoddy
Äggtoddy är ju en klassisk vintrig dryck som värmer gott i kylan! Här hittar du en variant som är utan tillsatt socker och perfekt för lchf eller keto.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Drickbart, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 8
Author: Lari Salminen
- 6 st Äggulor
- 1 dl Sötning
- 3,5 dl Mandeldryck
- 3,5 dl Grädde
- 2,3 dl Mörk rom
- 1 msk Vaniljextrakt
- 0,5 tsk Malen kanel
- Malen muskotnöt
Vispa äggulor, sötning och vaniljextrakt i en bunke.
Det ska bli ett riktigt fint skum av det hela, så vispa gärna lite extra, men minst 5 minuter med en bra elvisp.
Värm upp mandeldryck och grädde i en kastrull till precis under koktemp.
Vispa ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Men, tillsätt inte för mycket på en gång, utan häll det i en fin stråle samtidigt som du vispar på med elvispen.
Vispa ner kanel.
Häll tillbaka blandningen till kastrullen och värm under konstant omrörning upp det hela till cirka 75°C.
Ta kastrullen från värmen och vispa ner den mörka rommen.
Häll upp i fina glas eller koppar och toppa med lite nyriven muskot, eller kanel om du hellre vill det.