Go Back
+ servings
Tre glas med äggtoddy som har kanel på toppen, placerade på ett fat med kanelstänger och stjärnanis.
Print
Inga röster än

Äggtoddy

Äggtoddy är ju en klassisk vintrig dryck som värmer gott i kylan! Här hittar du en variant som är utan tillsatt socker och perfekt för lchf eller keto.
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Drickbart, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 st Äggulor
  • 1 dl Sötning
  • 3,5 dl Mandeldryck
  • 3,5 dl Grädde
  • 2,3 dl Mörk rom
  • 1 msk Vaniljextrakt
  • 0,5 tsk Malen kanel
  • Malen muskotnöt

Instruktioner

  • Vispa äggulor, sötning och vaniljextrakt i en bunke. Det ska bli ett riktigt fint skum av det hela, så vispa gärna lite extra, men minst 5 minuter med en bra elvisp.
  • Värm upp mandeldryck och grädde i en kastrull till precis under koktemp.
  • Vispa ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Men, tillsätt inte för mycket på en gång, utan häll det i en fin stråle samtidigt som du vispar på med elvispen.
  • Vispa ner kanel.
  • Häll tillbaka blandningen till kastrullen och värm under konstant omrörning upp det hela till cirka 75°C.
  • Ta kastrullen från värmen och vispa ner den mörka rommen.
  • Häll upp i fina glas eller koppar och toppa med lite nyriven muskot, eller kanel om du hellre vill det.