Go Back
+ servings
Tre äggmuffins med grönkål på en vit tallrik, med grönkål i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Äggmuffins med grönkål

Superenkla och goda äggmuffins med grönkål! Ett perfekt mellanmål för dig som äter LCHF eller keto.
Total tid30 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Resekost, Smårätter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: mellanmål, mellis, nyttigt mellanmål, picknick
Yield: 4 st
Calories: 112kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st ägg
  • 1 msk MCT-olja
  • 50 g grönkål
  • 1 tsk fiberhusk
  • ¾ dl vispgrädde
  • ½ tsk citronsaft
  • Salt efter smak
  • Cayennepeppar efter smak
  • 1 msk svarta sesamfrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180ºC.
  • Vispa ihop ägg med MCT-olja, citronsaft, kryddor och fiberhusk.
  • Tillsätt hackad grönkål och rör om ordentligt.
  • Placera muffinsformar i en muffinsplåt för att ge äggmuffinsen stadga.
  • Fördela smeten i formarna och strö över sesamfrön.
  • Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter tills muffinsen är fasta och gyllene.

Anteckning

Om du vill, så kan du tillaga dina äggmuffins med grönkål i din airfryer. Här har du lite tips i så fall:

Rekommenderad temperatur och tid:

🔥 Temperatur: 160°C
Tid: 10–12 minuter

Tips för bästa resultat:

Använd silikonformar eller smorda muffinsformar – annars kan muffinsen fastna i formen.
Förvärm airfryern i ett par minuter innan du sätter in muffinsen för jämnare tillagning.
Fyll formarna till max ¾ eftersom muffinsen reser sig under gräddningen.
Kolla med en sticka efter ca 10 minuter – den ska komma ut torr, men muffinsen ska fortfarande vara saftiga.
Låt muffinsen vila några minuter efter gräddning för att sätta sig innan du tar ut dem ur formarna.

Nutrition

Kalorier: 112kcal | Kolhydrater: 2g | Protein: 1g | Fett: 11g | Fiber: 1g