Go Back
+ servings
En glasflaska med mjölk bredvid en skål med fyra bruna ägg på en marmor yta.
Print
Inga röster än

Äggmjölk

Äggmjölk är en hälsosam och enkel mjölkalternativ som passar LCHF och keto. Lär dig hur man gör äggmjölk och använd den i kaffe och matlagning.
Förberedelser2 minuter
Active Time5 minuter
Total tid7 minuter
Måltid: Drickbart
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g Rumstempererat osaltat smör
  • 1 st ägg
  • 3 dl Kokande vatten

Instruktioner

  • Ta fram en högsmal skål/bunke där din mixerstav får plats.
  • Lägg ägg och osaltat smör i botten och mixa ihop detta så gott det går.
  • Ha vattnet kokande på plattan hela tiden i en kastrull och tillsätt en deciliter till ägg- och smörblandningen samtidigt som du mixar för fullt.
  • Tillsätt en deciliter till och sedan en till. Mixa hela tiden!
  • Om du inte har tänkt att dricka den varm och direkt, så se till att hälla över den på en väl rengjord flaska och kyl ner den snabbt sedan.