Go Back
+ servings
Ägghalvor fyllda med avokado och chili, serverade på en tallrik med grönsaker.
Print
Inga röster än

Ägghalvor med avokado och chili

Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda ägghalvor till midsommar, midsommarmat, påskbuffé, påskmat
Yield: 8 ägghalvor
Calories: 5kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg hårdkokta
  • 2 st avokado
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta rostad
  • 2 msk gräslök
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 msk crème fraiche
  • Salt
  • Blandade salladsblad radicchio, machesallad

Instruktioner

Förbered äggen:

  • Koka äggen i saltat vatten i 8 minuter.
  • Skölj dem direkt i kallt vatten och skala.
  • Dela äggen på längden och gröp försiktigt ur äggulorna.
  • Spara ca 2 msk äggula till dekoration – mosa resten med en gaffel.

Gör fyllningen:

  • Mosa avokadon och blanda med de mosade äggulorna.
  • Tillsätt finhackad chili och gräslök.
  • Mosa en rostad vitlöksklyfta med lite salt.
  • Rör ihop vitlöken med crème fraiche och blanda sedan ner detta i avokado- och ägguleröran.

Montering:

  • Lägg salladsblad på ett fat som bas.
  • Placera de urgröpta ägghalvorna ovanpå.
  • Fyll varje ägghalva med avokadoröran.
  • Strö över den sparade mosade äggulan och dekorera med hela gräslöksstrån.

Nutrition

Kalorier: 5kcal | Kolhydrater: 0,2g | Protein: 0,1g | Fett: 0,4g | Fiber: 0,04g