Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Ägghalvor med avokado och chili
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Tillbehör
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
goda ägghalvor till midsommar, midsommarmat, påskbuffé, påskmat
Yield:
8
ägghalvor
Calories:
5
kcal
Author:
Lari Salminen
Materials
4
st
ägg
hårdkokta
2
st
avokado
1
st
röd chili
1
st
vitlöksklyfta
rostad
2
msk
gräslök
1
tsk
pressad citron
1
msk
crème fraiche
Salt
Blandade salladsblad
radicchio, machesallad
Instruktioner
Förbered äggen:
Koka äggen i saltat vatten i 8 minuter.
Skölj dem direkt i kallt vatten och skala.
Dela äggen på längden och gröp försiktigt ur äggulorna.
Spara ca 2 msk äggula till dekoration – mosa resten med en gaffel.
Gör fyllningen:
Mosa avokadon och blanda med de mosade äggulorna.
Tillsätt finhackad chili och gräslök.
Mosa en rostad vitlöksklyfta med lite salt.
Rör ihop vitlöken med crème fraiche och blanda sedan ner detta i avokado- och ägguleröran.
Montering:
Lägg salladsblad på ett fat som bas.
Placera de urgröpta ägghalvorna ovanpå.
Fyll varje ägghalva med avokadoröran.
Strö över den sparade mosade äggulan och dekorera med hela gräslöksstrån.
Nutrition
Kalorier:
5
kcal
|
Kolhydrater:
0,2
g
|
Protein:
0,1
g
|
Fett:
0,4
g
|
Fiber:
0,04
g