Ägg i ägg
Ägg i ägg är goda ägghalvor som funkar till midsommar, påsk och jul. Helt perfekta på en läcker lchfbuffé.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 5
Author: Lari Salminen
- 5 Hårdkokta ägg
- 3 msk Majonnäs
- 2 msk Smetana
- 0,5 floz Cayennepeppar
- 0,5 msk Pressad citron
- 2 msk Hackad dill
- 2 msk Finhackad rödlök
- 40 g Kaviar
Dela äggen på mitten.
Gröp ur gulan och lägg i en bunke. Lägg vitorna åt sidan så länge.
Mosa gulorna så de blir rätt så släta.
Tillsätt övriga ingredienser utom kaviaren. Tillsätt den sist av allt.
Smaka av smeten med salt och kryddor.
Fyll nu äggvitorna med smeten, det enklaste är att använda en spritspåse.
Om smeten är lite lös, ställ den i kylen en stund så får den sätta sig lite.
Garnera med lite färsk dill eller gräslök och servera på en fin buffé.