Go Back
+ servings
Fyra halvor av fyllda ägg med dill på en svart skärbräda, med citron i bakgrunden.
Print
4,84 av 6 röster

Ägg i ägg

Ägg i ägg är goda ägghalvor som funkar till midsommar, påsk och jul. Helt perfekta på en läcker lchfbuffé.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 5 Hårdkokta ägg
  • 3 msk Majonnäs
  • 2 msk Smetana
  • 0,5 floz Cayennepeppar
  • 0,5 msk Pressad citron
  • 2 msk Hackad dill
  • 2 msk Finhackad rödlök
  • 40 g Kaviar

Instruktioner

  • Dela äggen på mitten.
  • Gröp ur gulan och lägg i en bunke. Lägg vitorna åt sidan så länge.
  • Mosa gulorna så de blir rätt så släta.
  • Tillsätt övriga ingredienser utom kaviaren. Tillsätt den sist av allt.
  • Smaka av smeten med salt och kryddor.
  • Fyll nu äggvitorna med smeten, det enklaste är att använda en spritspåse. Om smeten är lite lös, ställ den i kylen en stund så får den sätta sig lite.
  • Garnera med lite färsk dill eller gräslök och servera på en fin buffé.
    Fyllda ägg på en svart skärbräda med citron och lök i bakgrunden.