Ädelostsås
En enkel och god ädelostsås som du kan ha till vilket kött som helst, men passar framförallt riktigt bra till grillat kött. En riktigt bra lchf-sås.
Förberedelser3 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid13 minuter minuter
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 30 g Schalottenlök, finhackad
- 1 msk Smör till stekning
- 3 dl Grädde
- 0,5 dl Smetana
- 0,5 msk Kalvfond, koncentrerad
- 1 krm Paprikapulver
- 100 g Ädelost (ta mer om du vill ha mer smak)
- nymalen svartpeppar
Fräs den finhackade schalottenlöken i en kastrull. Den ska inte få färg, utan bara svettas lite och bli mjuk.
Tillsätt paprikapulver och låt den fräsa med en kort stund.
Tillsätt alla de övriga ingredienserna utom ädelosten.
Låt allt koka upp under omrörning och låt det hela sjuda cirka fem minuter tills du har en bra konsistens på såsen.
Smula ner ädelosten och rör om hela tiden. Sänk temperaturen på spisen så att såsen håller sig varm, men inte kokar.
Låt osten smälta, antingen helt eller så att du fortfarande har lite så klumpar i den. Det är lite en smaksak.
Smaka av med peppar och servera direkt till en god köttbit.