Go Back
+ servings
Två grillade zucchiniskivor med en gyllenbrun och krispig yta på en grön tallrik.
Print
Inga röster än

Ädelostfyllda zucchinistubbar

Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Vegetariskt
Yield: 2
Author: Anna-Karin M

Materials

  • Zucchini
  • 1 dl creme fraiche
  • 50 g Ädelost, t ex saint agur
  • lite riven parmesan
  • salt

Instruktioner

  • Skär zucchinin i tjocka skivor/stubbar, ca 2,5 cm tjocka.
  • Gröp ur kärnorna, men se till att det blir en botten kvar, annars rinner dem goda fyllningen ut.
  • Blanda creme fraiche och ädelost till en tjock kräm.
  • Salta lite på zucchinistubbarna och fyll sedan hålen med ädelostkrämen.
  • Toppa med lite riven parmesan. Pensla en form med lite olja och ställ stubbarna där i. Baka i ugnen på 175-200 gr i 25-30 min. Zucchinin ska bli mjuk och genombakad. Går även att göra på grillen, men tänk då på att ställa stubbarna i en form som klarar att stå på grillen.