2 minuters low carb tortillabröd
Ett riktigt lättbakat och gott low carb tortillabröd som passar dig som äter lchf eller keto. Helt perfekt till tacomyset på fredagarna.
Förberedelser1 minute min
Active Time1 minute min
Total tid2 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Tillbehör
Yield: 1
Author: Lari Salminen
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk chiafrön
- 1 st ägg
- 1 nypa salt
Börja med att smörja in en tallrik (som tål mikrovågsugn) rikligt med olja eller smör.
Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.
Tillsätt ägget och blanda tills du har en jämn smet.
Häll smeten på tallriken och sprid ut den jämnt.
Ställ in den i mikron och kör den på högsta effekt i en minut. Inget lock eller annat över. Kolla om den stelnat till, annars kör du den 15 sekunder till och kollar igen. När den har stelnat till är den färdig. Kör inte för länge bara!
Ta ut den och ta loss den från tallriken (akta, det kan vara riktigt varmt) och lägg den på ett galler för att svalna.