Tomatsås med skvätt vodka
Skapat:
18 april, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Innehåll
För några år sen hade jag en arbetskollega som rekommenderade att ha i vodka i tomatsåsen, just för att den ger lite extra karaktär till maten. Självklart följde jag hennes råd och det blev som pricken över i:et.
Total tid: 40 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 800 g Krossade tomater
- 5 msk Tomatpuré
- 1 st Gul lök (stor)
- 2 st Vitlöksklyftor
- salt
- Peppar
- 50 g Parmesanost
- 3 msk Persilja
- .5 dl Grädde
- 5 msk Vodka
- Smör
- 250 g Champinjoner
Instruktioner
- Skär gul löken, vitlöken, champinjoner och persiljan
- Stek gul löken och vitlöken i smör.
- När löken börjar bli mjuk, häll i vodka och låt puttra på medelhög värme.
- Låt puttra på låg – medelhög värme i ca 20 min. Tills det börjar tjockna.
- Häll i parmesanost och persiljan. Spara lite av varje ev till garnering. Blanda och låt puttra ca 5 min. Servera till valfritt tillbehör, ex LCHF-pasta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!