Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Tomatsås med skvätt vodka

5 av 1 röst
Skapat: 18 april, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
Tomatsås med skvätt vodka

För några år sen hade jag en arbetskollega som rekommenderade att ha i vodka i tomatsåsen, just för att den ger lite extra karaktär till maten. Självklart följde jag hennes råd och det blev som pricken över i:et.

Total tid: 40 minuter
Servings: 6
Author: Wendalia

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär gul löken, vitlöken, champinjoner och persiljan
  • Stek gul löken och vitlöken i smör.
  • När löken börjar bli mjuk, häll i vodka och låt puttra på medelhög värme.
  • Häll i krossade tomaterna, tomatpuré, salt, peppar och grädden.
  • Låt puttra på låg – medelhög värme i ca 20 min. Tills det börjar tjockna.
  • Häll i parmesanost och persiljan. Spara lite av varje ev till garnering. Blanda och låt puttra ca 5 min. Servera till valfritt tillbehör, ex LCHF-pasta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg