Sesamfröknäcke
Skapat:
22 november, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Detta sesamfröknäcke har sitt ursprung från Lesscarbs: sesamknäcke men jag har ändrat lite i receptet så det passar min smak.
Fördelen med fröknäcke är att man kan variera fröerna efter smak, minska på en sort och öka på en annan.
Total tid: 1 timme 10 minuter
Servings: 1
Ingredienser
- 3 dl sesamfrön (Skalade)
- 0,5 dl Solroskärnor
- 1 msk fiberhusk
- 0,5 dl hela linfrön
- 2 st ägg
- 1 dl vatten
- 1 tsk valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader
- blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek
- Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter
- Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter
- Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!