Go Back
+ servings
En genomskinlig glasburk fylld med sesamkex staplade inuti.
Print
Inga röster än

Sesamfröknäcke

Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 1
Author: Mimsan

Materials

  • 3 dl sesamfrön (Skalade)
  • 0,5 dl Solroskärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 2 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek
  • Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.
  • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter
  • Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter
  • Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.