Sashimi a’la Camilla
Skapat:
6 juli, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Innehåll
Gillar du sushi så kan det vara lite knepigt om man äter LCHF pga riset. Men, skippa riset och gör lite sashimi istället, det är så otroligt gott!
Det här är ett recept jag fick lära mig av en bekant, därav namnet. Vi åter det här otroligt ofta och varje gång vi har bjudit någon på det så har det varit en hit!
Wasabisesamfröna hittar du här: Santa Maria
Total tid: 25 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 400 g färsk laxfile
- 2 msk tamarisoja
- 2 msk sesamolja
- 1 tsk wasabi paste
- 1 st lime
- 1 msk wasabisesamfrön
- 2 msk inlagd ingefära
- färsk koriander
Instruktioner
- Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.
- Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.
- Strössla sesamfrön över laxen.
- Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.
- Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.
- Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!