Sannas LCHF-bröd
Skapat:
25 september, 2023
Senast ändrat:
1 april, 2024

13
Innehåll
Här har du ett riktigt enkelt och gott recept på lchf-bröd, nämligen Sannas LCHF-bröd.
Det tar inte alls lång tid att svänga ihop och sedan så står det i ugnen och sköter sig själv.
Perfekt när du vill ha ett nybakat och enkelt bröd.
Ett tips är att skiva upp brödet när det har svalnat och sedan frysa in. Då kan man ta fram ett par skivor när man vill och tina eller rosta.
Bild och recept: Sanna
Total tid: 1 timme 10 minuter
Servings: 12
Ingredienser
- 130 g Mandelmjöl
- 2 dl Krossade linfrön
- 2 msk Fiberhusk
- 2 tsk Bakpulver
- 2 tsk salt
- 150 g Solroskärnor
- 250 g Kesella naturell
- 6 st ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Ta fram en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper, alternativt smörj formen rejält med smör.
- Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt ägg och kesella. Blanda ihop allt ordentligt, men jobba inte smeten för mycket utan bara så att allt blandas väl.
- Häll smeten i brödformen.
- Grädda i cirka 60 minuter.
- När brödet är klart så tar du ut det, lyfter ut det ur brödformen och låter det sedan ligga på ett galler under handduk och svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Krossade linfrön?
https://www.ica.se/artikel/krossade-linfron/
“Krossade linfrön kan vara giftiga och borde inte ätas alls, enligt Livsmedelsverket.”