Saffransmuffins med apelsincrème
Skapat:
1 december, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

4
Dessa saffransmuffins med apelsincrème är ju bara som gjorda för julen.
Saffran hör julen till och apelsin likaså en hel del. Tillsammans så skapar de en underbar smakkombination.
Ett litet tips är att du inte spritsar på crème på alla på en gång, utan bara på de som du har tänkt att äta. Det blir mycket lättare att förvara de då nämligen.
Sen kan du ha muffinsen i en påse i kylen, krämen i en skål och när det är dags att äta en så kletar du på lite.
Total tid: 40 minuter
Servings: 12
Ingredienser
Instruktioner
Saffransmuffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Förbered en plåt med 10-15 muffinsformar.
- Blanda de torra ingredienserna utom saffran i en egen bunke.
- Smält smöret tillsammans med saffranet. Detta gör att smakerna kommer fram ännu bättre.
- Vispa ner de torra ingredienserna.
- Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Du kan känna med en tandpetare i mitten av någon efter kanske 16 minuter. Om det fastnar smet på tandpetaren så behöver de gräddas en stund till. Om det inte fastnar något så är de klara.
- Ta ut och låt svalna på ett galler.
Apelsincrème
- Vispa ihop alla ingredienser till ett riktigt fint fluff. Använd med fördel en köksassistent.
- Spritsa sen på lite crème på muffinsarna. Jag personligen tycker det är smidigare att ta bort pappret först.
- Ät och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!