Rom och kokostryffel
Skapat:
18 december, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Det här är en variant på tryffel som man kan ha till julmaten. Självklart så kan man äta rom och kokostryffel vilken dag som helst, men jag tycker att det är extra gott på julbordet.
I receptet är det 2 msk rom i, och jag använde mig av ljus rom, men det kvittar vilken variant du använder. 2 msk gav ganska mycket smak, så vill du inte ha en tydlig smak av rom, ta bara halva mängden då.
Använd en choklad av hög kvalitet och med minst 70% kakaohalt.
Total tid: 20 minuter
Servings: 10
Ingredienser
- 100 g mörk choklad (minst 70%)
- 50 g smör (Normalsaltat)
- 0,75 dl grädde 40%
- 2 msk rom Alternativt några droppar romessens.
- 0,5 dl riven kokos (att rulla i)
Instruktioner
- Blanda ner rommen i chokladen.
- Ställ in i kylen cirka två timmar så att den stelnar ordentligt.
- Ta ut och rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.
- Förvara kallt i en låda/burk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!