Rabarberkyckling
Skapat:
30 juni, 2020
Senast ändrat:
19 april, 2024

7
Innehåll
Rabarberkyckling är ett recept som dök upp i en grupp på Facebook som jag sedan modifierade om lite så det funkar bättre för oss som äter lchf.
Ett riktigt skojigt recept som var hur gott som helst.
Det är ju helt perfekt när man har lite rabarber som växer som ogräs hemma.
Total tid: 40 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 600 g Kyckling (lårfilé eller bröstfilé)
- 3 dl Rabarber i bitar
- 2 dl Smetana
- 2 dl Grädde
- 2 msk Koncentrerad kycklingfond
- 2 tsk Srirachasås
- 1 Gul lök (finhackad)
- 2 Vitlöksklyftor (rivna/pressade)
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.
- Bryn kycklingen i lite smör. Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk. Salta och peppra.
- Lägg upp i en ugnsfast form. Fördela rabarbern över kycklingen.
- Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
- Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!