Parmesan- och vitlöksfyllda champinjoner
Skapat:
30 mars, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Det finns så otroligt mycket skoj man kan göra med champinjoner och här är en variant där man fyller hattarna med en massa gott.
Det här receptet ger 15 stycken parmesan och vitlöksfyllda champinjoner, dock är det beroende på hur stora champinjoner du väljer.
Jag passade på att använda mig av skogschampinjoner då jag tycker att dom ger så fin smak och färg, men det går precis lika bra med helt vanliga vita champinjoner.
Total tid: 30 minuter
Servings: 5
Ingredienser
- 15 st Färska champinjoner
- 20 g smör
- 2 msk vitlök (hackad)
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 225 g färskost (naturell)
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 dl parmesanost (Riven)
- 2 msk färsk persilja (hackad)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.
- Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.
- Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.
- Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.
- Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.
- Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!