Ostchips med romröra
Skapat:
28 februari, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Ostchips med romröra är det där lite mer myxiga snackset som man mer än gärna tar och äter i sällskap med ett glas torrt vitt vin.
Helst av allt så använder jag mig av löjrom, men när ekonomin eller tillgången inte finns, då brukar jag nöja mig med stenbitsrom.
Jag anger inga mängder här utan man får blanda ihop sin egen blandning som man tycker är lagom.
Vi brukar ställa fram skålar med de olika tillbehören och sen får var och en blanda ihop sin egen blandning i en skål.
Sen så dippar man sina ostchips.
Ingredienser
Instruktioner
Ostchips
- Sätt ugnen på 215 grader (varmluft).
- Lägg små högar av riven ost på en plåt med bakplåtspapper på. Lägg på lite hackad dill.
- Ställ in i ugnen och grädda de i 8-12 minuter. Se till att hålla koll så de inte bränns, men de ska ju ändå få lite färg. Tiden varierar beroende på ostsort.
- Ta ut och låt svalna. De stelnar till lite när de får svalna dessutom.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!