Lolas mejerifria blåbärsmuffins
Skapat:
13 mars, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Blåbärsmuffins kan vara något av det godaste man kan äta till fikat om jag får säga. Här hittar ni ett recept på LCHF-blåbärsmuffins som dessutom är mejerifria (om du använder mejerifritt smör). De är dessutom helt utan sötning.
Det går utmärkt att byta ut kokosgrädden mot vanlig vispgrädde om man vill!
Det här receptet ger ungefär 12 muffins och hela satsen ger cirka 36 kolhydrater, så det är 3 kolhydrater per muffins.
Recept och bild: Lolas mat
Total tid: 50 minuter
Servings: 10
Ingredienser
- 4 st ägg
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 1 dl kokosgrädde
- 3 dl blåbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggen fluffiga, gärna med elvisp.
- Smält smöret och tillsätt grädden.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda ner grädden och smöret i äggvispet och blanda sedan ner de torra ingredienserna. Blanda ihop allt väl. Låt smeten stå och svälla i tio minuter.
- Ställ in nederst i ugnen och grädda i 15 minuter. Flytta sedan upp plåten till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 minuter.
- Ta ut dem och låt dem svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!