Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lax på kål & grönsaksbädd

5 av 1 röst
Skapat: 6 juli, 2022
Senast ändrat: 1 april, 2024
Lax på kål & grönsaksbädd

Lax på kål & grönsaksbädd är en riktigt god och nyttig sommarrätt. En laxrätt som du tillagar i ugnen och det är fantastiskt lätt och gott.

Total tid: 35 minuter
Servings: 4
Author: @sockerfrittsaklart

Ingredienser

Instruktioner

  • Skiva vitkål och förväll i saltat vatten i ca 5-10 minuter. Under tiden skär grönsakerna och stek i smör. Lägg i vitkålen med grönsakerna och krydda med citronpeppar, fiskkrydda, flingsalt, dill och soja.
  • Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.
    En blandning av grönsaker som innehåller kål, paprika och örter på en träyta.
  • Krydda laxfiléerna med samma kryddor.
    Fyra laxfiléer kryddade och placerade på en bädd av grönsaker.
  • Skär skivor av smör och lägg ovanpå laxen.
    Fyra laxfiléer med ost och grönsaker på en skärbräda.
  • Krydda lite extra med citronpeppar, fiskkryddan och dill. In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
    Två kryddburkar, en med citronpeppar och en med skaldjurskrydda, hålls i en hand.
  • Medan fisken går klar i ugnen så stek bacon och strö över fisken innan servering.
    Ugnsbakad laxfilé med hackad bacon och grönsaksbädd i en ugnsform.
  • Smaklig måltid!!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg