Lax på kål & grönsaksbädd
Skapat:
6 juli, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

2
Innehåll
Lax på kål & grönsaksbädd är en riktigt god och nyttig sommarrätt. En laxrätt som du tillagar i ugnen och det är fantastiskt lätt och gott.
Total tid: 35 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 4 st Portionsbitar laxfilé
- ½ st Vitkålshuvud
- 1 st Lök
- 1 st Spetspaprika
- 5 st Champinjoner
- 30 g Smör
- 1 msk Tamarisoja
- 1 tsk Citronpeppar
- 1 tsk Sea food fish krydda santa Marias
- 1 tsk Flingsalt
- 2 msk Färsk dill
- 1 st Paket tärnad bacon
Instruktioner
- Skiva vitkål och förväll i saltat vatten i ca 5-10 minuter. Under tiden skär grönsakerna och stek i smör. Lägg i vitkålen med grönsakerna och krydda med citronpeppar, fiskkrydda, flingsalt, dill och soja.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.
- Krydda laxfiléerna med samma kryddor.
- Skär skivor av smör och lägg ovanpå laxen.
- Krydda lite extra med citronpeppar, fiskkryddan och dill. In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
- Medan fisken går klar i ugnen så stek bacon och strö över fisken innan servering.
- Smaklig måltid!!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!