Go Back
+ servings
Ugnsbakad laxfilé med grönsaker och hackad bacon på toppen i en ugnsform.
Print
5 av 1 röst

Lax på kål & grönsaksbädd

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 4 st Portionsbitar laxfilé
  • ½ st Vitkålshuvud
  • 1 st Lök
  • 1 st Spetspaprika
  • 5 st Champinjoner
  • 30 g Smör
  • 1 msk Tamarisoja
  • 1 tsk Citronpeppar
  • 1 tsk Sea food fish krydda santa Marias
  • 1 tsk Flingsalt
  • 2 msk Färsk dill
  • 1 st Paket tärnad bacon

Instruktioner

  • Skiva vitkål och förväll i saltat vatten i ca 5-10 minuter. Under tiden skär grönsakerna och stek i smör. Lägg i vitkålen med grönsakerna och krydda med citronpeppar, fiskkrydda, flingsalt, dill och soja.
  • Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.
    En blandning av grönsaker som innehåller kål, paprika och örter på en träyta.
  • Krydda laxfiléerna med samma kryddor.
    Fyra laxfiléer kryddade och placerade på en bädd av grönsaker.
  • Skär skivor av smör och lägg ovanpå laxen.
    Fyra laxfiléer med ost och grönsaker på en skärbräda.
  • Krydda lite extra med citronpeppar, fiskkryddan och dill. In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
    Två kryddburkar, en med citronpeppar och en med skaldjurskrydda, hålls i en hand.
  • Medan fisken går klar i ugnen så stek bacon och strö över fisken innan servering.
    Ugnsbakad laxfilé med hackad bacon och grönsaksbädd i en ugnsform.
  • Smaklig måltid!!