Lax på kål & grönsaksbädd
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: @sockerfrittsaklart
- 4 st Portionsbitar laxfilé
- ½ st Vitkålshuvud
- 1 st Lök
- 1 st Spetspaprika
- 5 st Champinjoner
- 30 g Smör
- 1 msk Tamarisoja
- 1 tsk Citronpeppar
- 1 tsk Sea food fish krydda santa Marias
- 1 tsk Flingsalt
- 2 msk Färsk dill
- 1 st Paket tärnad bacon
Skiva vitkål och förväll i saltat vatten i ca 5-10 minuter.
Under tiden skär grönsakerna och stek i smör.
Lägg i vitkålen med grönsakerna och krydda med citronpeppar, fiskkrydda, flingsalt, dill och soja.
Lägg grönsakerna i en ugnsfast form.
Krydda laxfiléerna med samma kryddor.
Skär skivor av smör och lägg ovanpå laxen.
Krydda lite extra med citronpeppar, fiskkryddan och dill.
In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Medan fisken går klar i ugnen så stek bacon och strö över fisken innan servering.
Smaklig måltid!!