Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Jordgubbstårta

Inga röster än
Skapat: 5 juni, 2024
Senast ändrat: 5 juni, 2024
Jordgubbstårta

En jordgubbstårta som är glutenfri och utan tillsatt socker. Perfekt LCHF-tårta för sommarens festligheter, men lite nyttigare bara.

Jordgubbstårta | LCHF-arkivet
Jordgubbstårta 8
Total tid: 55 minuter
Servings: 10
Author: @sockerfrittsaklart

Ingredienser

Tårtbotten

Vaniljkräm

Till montering

  • 3 dl grädde Vispad
  • Valfri sockerfri sylt
  • Färska jordgubbar och blåbär Att garnera med

Instruktioner

Tårtbotten

  • Vispa ägg och sötning poröst.
  • Smält smöret och vispa ner smöret i äggblandningen.
  • Blanda alla torra ingredienser väl innan dom rörs ner i smeten.
  • Häll smeten i en rund sockerkaksform med bakplåtspapper.
  • In i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.
  • Under tiden kakan står i ugnen så gör man vaniljkrämen.

Vaniljkrämen

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda (ej koka) tills krämen tjocknar. Rör så den inte bränner. Låt svalna och förvara i kylskåp till det är dax att montera tårtan.
  • När tårtbotten är klar delas den i 2 eller 3 bottnar beroende hur många lager ni vill ha.

Montering

  • En botten med sylt & grädde
  • En botten med vaniljkräm
  • Täck tårtan med grädde och dekorera med jordgubbar och blåbär.
    Jordgubbstårta dekorerad med grädde, jordgubbar och blåbär på en glasskiva.

Anteckning

Tips på sylt att använda:
Du kan givetvis använda annan sockerfri sylt med om du hellre vill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg