Jordgubbstårta
Skapat:
5 juni, 2024
Senast ändrat:
5 juni, 2024

6
En jordgubbstårta som är glutenfri och utan tillsatt socker. Perfekt LCHF-tårta för sommarens festligheter, men lite nyttigare bara.

Total tid: 55 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Tårtbotten
- 4 st ägg
- 1 dl sukrin gold
- 125 g smält smör
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
Vaniljkräm
- 1 dl grädde
- 1 st äggula
- 1-2 tsk sukrin gold Eller annan sötning
- 0,5 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Tårtbotten
- Smält smöret och vispa ner smöret i äggblandningen.
- Blanda alla torra ingredienser väl innan dom rörs ner i smeten.
- Häll smeten i en rund sockerkaksform med bakplåtspapper.
- In i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.
- Under tiden kakan står i ugnen så gör man vaniljkrämen.
Vaniljkrämen
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda (ej koka) tills krämen tjocknar. Rör så den inte bränner. Låt svalna och förvara i kylskåp till det är dax att montera tårtan.
- När tårtbotten är klar delas den i 2 eller 3 bottnar beroende hur många lager ni vill ha.
Anteckning
Tips på sylt att använda:
Du kan givetvis använda annan sockerfri sylt med om du hellre vill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!