Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås
Skapat:
8 februari, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Saftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens.
Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på god sås till biffarna.
Total tid: 30 minuter
Servings: 6
Ingredienser
Halloumifärsbiffar
- 500 g köttfärs
- 0,5 st gul lök
- 200 g halloumi
- 1 st ägg
- 1 tsk oxfond
- 1 tsk sambal oelek
- 1 nypa vitpeppar
- 2 msk smör
- 1 nypa torkad oregano (valfritt)
Gräddig tomatsås
- 200 g krossade tomater
- 0,5 dl grädde
- 1 tsk hackad basilika
- 1 tsk brynt schalottenlöksfond
- 1 nypa salt
- vitpeppar
- chilipulver
- 1 tsk balsamvinäger
Instruktioner
Halloumifärsbiffar
Gräddig tomatsås
- Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull och låt koka ihop på medel värme i 10-15 minuter.
- Servera biffarna med såsen och valfri sallad till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!