Hallonpannacotta på kokosmjölk

Delvis inspirerat av ett recept från boken LCHF 2.0 av Anna Hallén & Åse Falkman Fredrikson.
Men gjorde om bl.a följande: Färska istället för frysta bär (dela upp så de fina bären sparas till att lägga hela vid sidan av färdig pannacotta), vaniljpulver istället för vaniljstång, lag till att sila bort kärnorna med finmaskig sil (suveränt bra resultat av just det), ingen sötning i det ursprungliga receptet – sötade dock med stevia, gjorde 6 små portioner istället för 2 stora, den spritsade kokosgrädden var heller inte med i ursprungsreceptet. Somrig len pannacotta med en ljuvlig smakkombination – helt mejerifri.
Ingredienser
- 100 g färska hallon
- 2,5 dl extra krämig kokosmjölk
- 1 st lime skal och saft
- 1 krm vaniljpulver
- 2 st gelatinblad
- 6 droppar steviadroppar
Topping
- Vispad kokosgrädde
- Färska blåbär och- eller hallon
Instruktioner
- Vispa samman hallon, kokosmjölk, lime och vaniljpulver i en kastrull, koka upp. Mixa slätt (använde stavmixer), sila bort kärnor med en finmaskig sil och rör ner blötlagda (ca 5 min.) urkramade gelatinblad och stevia.
- Häll upp smeten i formar (tog mazarinformar blir då ca 6-7 st. små) och låt stå i kylen minst ett dygn. Värm formar lätt, lossa lite runt kanter med tunn kniv och stjälp upp på fat. Spritsa kokosgrädde, lägg blåbär och/eller hallon vid sidan.