Grekisk fetaostpaj
Skapat:
21 oktober, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Det här är en LCHF-paj som smakar riktigt gott. En grekisk fetaostpaj med oliver, soltorkade tomater, fetaost och lite annat gott.
I receptet har jag använt mig av detta pajskal som är det absolut godaste LCHF-pajskalet. Det går givetvis att använda ett annat pajskal om du har något du tycker bättre om.
Näringsinnehållet är baserat på hela pajen, med pajskal.
Total tid: 1 timme
Servings: 4
Ingredienser
Fyllning
- 50 g rödlök
- 50 g soltorkade tomater i olja
- 15 st oliver
- 200 g fetaost
- 50 g skogschampinjoner
- 5 g vitlök
- 2 tsk torkad basilika
- 4 st ägg
- 2 dl Grädde
- 50 g riven ost
- 30 g smör
Instruktioner
Pajskalet
- Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
- Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
- Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
- Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
- Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.
- Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.
- Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.
- Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Gott och tämligen enkelt att göra. En stor pajform behövs.