Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,34
av
3
röster
Grekisk fetaostpaj
Förberedelser
30
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Paj, Vegetariskt
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
Pajskal
2
dl
mandelmjöl
0,5
dl
kokosmjöl
1
msk
fiberhusk
50
g
smör
1
st
ägg
2
msk
vatten
1
krm
salt
Fyllning
50
g
rödlök
50
g
soltorkade tomater i olja
15
st
oliver
200
g
fetaost
50
g
skogschampinjoner
5
g
vitlök
2
tsk
torkad basilika
4
st
ägg
2
dl
Grädde
50
g
riven ost
30
g
smör
Instruktioner
Pajskalet
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.
Blanda ägg, grädde och smulad fetaost i en bunke.
Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.