Go Back
+ servings
En bit grekisk fetaostpaj på en vit tallrik med en sallad vid sidan.
Print
4,34 av 3 röster

Grekisk fetaostpaj

Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Paj, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskal

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 50 g rödlök
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 15 st oliver
  • 200 g fetaost
  • 50 g skogschampinjoner
  • 5 g vitlök
  • 2 tsk torkad basilika
  • 4 st ägg
  • 2 dl Grädde
  • 50 g riven ost
  • 30 g smör

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Skiva rödlöken, dela champinjonerna, skiva oliverna och skär ner tomaterna i mindre bitar.
  • Fräs grönsakerna i smöret och krydda med pressad vitlök, basilika och svartpeppar.
  • Blanda ägg, grädde och smulad fetaost i en bunke.
  • Lägg grönsakerna i pajskalet och slå över äggstanningen. Strö riven ost över.
  • Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.