Gratinerad lax med ost och persilja
Skapat:
15 juli, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

8
Innehåll
Gratinerad lax med ost och persilja är ett sånt där superenkelt och gott laxrecept som alltid funkar!
Det är lättlagat och kräver inte alls lång tid i köket.
Total tid: 25 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 500 g Laxfile
- Saft och rivet skal av 1/2 citron
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 dl riven parmesan
- 2 dl grädde
- 1 msk fiskfond, koncentrerad
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form. Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra.
- Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet.
- Smaksätt grädden med fiskfond och häll det runt laxen.
- Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills det att laxen är färdig.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!