Enkel chokladmousse med mascarpone
Skapat:
20 februari, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Chokladmousse finns det nog oändligt mycket olika recept på, men vad gör det, det är ju supergott med chokladmousse.
Så, här kommer ytterligare en variant som bygger på mascarpone, denna fantastiskt goda italienska färskost.
Recept och bild: Peggy
Total tid: 15 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 0,5 dl Grädde
- 0,5 krm Vaniljpulver
- 50 g Mörk choklad (minst 70%)
- 125 g Mascarpone
- 1 msk Starkt kaffe
- 1 nypa salt
- 0,5 tsk Sötning
Förslag på topping
- Vispad grädde
- Kokoschips
- Hyvlad mandel
- Färska bär
Instruktioner
- Vispa grädden, salt och vaniljpulvret. Vispa lugnt och försiktigt och det ska inte bli hårdvispat utan så att det blir fina toppar när du lyfter vispen.
- Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna lite.
- Blanda i kaffet i chokladen.
- Blanda ner mascarponen i grädden, försiktigt.
- Tillsätt chokladen i gräddblandningen, lite i taget. Smaka av med lite sötning om du vill ha den sötare.
- Lägg upp i portionsglas och toppa med god topping.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Så god och enkel att göra