En helt vanlig, jävligt god kladdkaka
Skapat:
9 september, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

6
Innehåll
Precis som rubriken lyder, en helt vanlig och jävligt god kladdkaka! Varken mer eller mindre. Dessutom är den nötfri. Vågar nog påstå att även icke-lchfare godkänner den.
Kakan är lös när den tas ur ugnen men stannar sedan lagom mycket när den svalnar. Personligen tycker jag den är som godast strax över rumstemperatur med en klick sockerfri glass eller bara som den är☺️
Följ mig gärna på www.instagram.se/lchfchristine för mer inspiration❤️
Total tid: 22 minuter
Servings: 8
Ingredienser
- 1 dl Pofiber
- 1,5-2 dl Sötning
- 4 msk Kakao
- 4 st ägg
- 150 g Smör
- 2 krm Vaniljextrakt/vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°c och klä en springform med bakplåtspapper
- Smält smöret i en kastrull
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke
- Häll över smeten i formen och fördela ut den jämnt med en slickepott
- Grädda i ca 16-17 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den (På bild är den gräddad i 17 och sedan svalnat)
- Servera med sockerfri glass, vispad grädde eller som den är😍
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!