Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

Inga röster än
Skapat: 26 april, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

En mustig gryta jag gör på hel kyckling istället för tupp. Här serverat med vitlöksfrästa haricots verts

Total tid: 1 timme 15 minuter
Servings: 4
Author: Johan

Ingredienser

Vitlöksfrästa haricots verts

Instruktioner

  • Stycka kycklingen. Hacka alla grönsaker.
  • Skär bort svålen från fläsket och tärna den grovt. Låt svålen svettas i grytan så den släpper lite fett (mycket smak här). Lyft ur svålen och tillsätt en smörklick. Fräs sedan kycklingen så den får lite färg.
  • Stek champinjonerna vid sidan av i lite smör. Tillsätt champinjonerna och grönsakerna i grytan. I med tomatpurén och låt den fräsa med lite.
  • Tillsätt sedan vinet och buljongen, lagerbladet och pepparn. Låt koka under lock i ungefär en timme. Sista kvarten tillsätts timjan. Låt sedan den koka utan lock ett tag. Tomatpurén kommer att reda den en aning.
  • Koka haricots verts i lågt spad. Stek sedan vitlöken i olivolja. Tillsätt sedan haricots verts och fräs det en stund.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg