Cheesecake med bär
Skapat:
25 mars, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Ett recept på en cheesecake som snurrat på nätet i olika forum, som jag tyckte såg gott ut. Bara ett måste att testa för mig med. Och visst smakade det bra 🙂
Jag finns också på Instagram: @ginas_lechef (på engelska) samt på Facebook: LCHF – i Ginas kök (recepten på finska).
En annan god cheesecake är denna med blåbär: Cheesecake.
Total tid: 1 timme 50 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Botten
- 75 g smält smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 msk sötning
- 1 dl Riven kokos
Ostfyllning
- 600 g Philadelphia färskost eller Mascarpone
- 200 g grekisk eller turkisk youghurt
- 4 st ägg
- 1 dl sötning
- 1 tsk vaniljextrakt
- 0,5 st citronsaft + rivet skal
- 100 g frysta bär
Instruktioner
Bottnet
- Blanda ingredienserna i det smälta smöret och tryck ner det i en papprad kakform med löstagbara kanter (c20-22cm).
- Grädda i 200’C c.10min.
Ostmassa
- Vispa med elvisp alla ingredienser i en bunke (förutom bären) tills massan är slät.
- Häll massan i formen utanpå bottnet och strö bären utanpå.
- Tips; för att ostmassan inte skall rymma, lägger jag den första kakformen in i en som är en nummer större, och viker bakplåtspappret uppåt.
- Grädda i 175’C c. en timme och låt den svalna och sätta sig i kylen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!