Blomkålsmos med västerbottenost
Skapat:
15 mars, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

4
Innehåll
Blomkål kan man variera på otaliga sätt. Det här är ett sätt att göra, nämligen ett blomkålsmos med västerbottenost.
Ett otroligt gott tillbehör som fungerar till det mesta.
Äter du LCHF/lowcarb så är blomkålsmos ett jättebra alternativ till potatismos.
Total tid: 30 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 300 g blomkål
- 2 dl grädde 40%
- 1,5 dl västerbottensost (riven)
- 1 msk färsk gräslök, hackad
- 30 g smör
Instruktioner
- Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
- Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.
- Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Väldigt gott mos