Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkålsgratäng med fetaost

4,50 av 2 röster
Skapat: 25 februari, 2016
Senast ändrat: 1 april, 2024
Blomkålsgratäng med fetaost

En fantastiskt god blomkålsgratäng som passar utmärkt till både kött & fågel eller bara som den är.

Receptet kommer från kvällstidningsbilagan “Allt om LCHF”.

Total tid: 30 minuter
Servings: 2
Author: Cam

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär blomkålen i buketter & koka den några minuter. Den ska inte bli helt färdigkokt.
  • Lägg den kokta blomkålen i en ugnsfast form & smula över fetaosten.
  • Vispa ihop grädde, ägg, salt & peppar.
  • Häll ägg/grädd-blandningen över blomkålen & fetaosten.
  • Strö riven ost över.
  • Kör i ugnen på 175 grader tills stamningen stelnat & gratängen fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg