Bagels
Skapat:
15 augusti, 2017
Senast ändrat:
1 april, 2024

23
Innehåll
Bagels är ju helt otroligt gott med lite färskost på.
Dock är ju vanliga bagels gjorda av vetemjöl och det är inte direkt LCHF. Men, detta receptet som baseras på Fat head pizzan, det är faktiskt riktigt bra.
Obs! Det är viktigt att du använder färdigriven mozzarella, annars kommer det inte att funka.

Total tid: 22 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 6 dl Färdigriven mozzarella
- 55 g Färskost (naturell)
- 2 st ägg
- 1 msk Bakpulver
- 3,5 dl Mandelmjöl
- 1 nypa salt
- 1 msk Sesamfrön till garnering
Instruktioner
- Blanda färdigriven mozzarella och färskost i en glasskål eller annan skål som tål mikro. Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 1-1½ minut tills osten har smält.
- Ta ut osten och blanda ihop ordentligt.
- Tillsätt äggen och blanda ihop ordentligt. Tillsätt sedan mandelmjölet och rör ihop till en jämn smet. Den behöver knådas ganska så ordentligt. Jag brukar använda min köksassistent till det.Dela upp i sex lika stora bitar och gör ormar av dem, ganska så tjocka och korta. Rulla ihop till en cirkel och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
- Pensla med lite vatten och strö lite sesamfrön över dem. Grädda i cirka 12 minuter på 200 grader tills de har fått en gyllene fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Nog borde jag väl kunna smälta osten i en kastrull istället? Använder av princip inte Micro, då jag inte vill förstöra näringsämnena i maten.
Absolut det gör jag, har inte haft micro på över 36 år…