Allroundmarinad
Skapat:
26 juni, 2017
Senast ändrat:
7 maj, 2024

24
Innehåll
När det grillas mycket på sommaren så tycker jag inte om att köpa färdiga marinader, de är ofta fulla med socker och tillsatser. Det är så otroligt enkelt att göra en egen god allroundmarinad och här bjuder jag på mitt recept som jag oftast gör.
Den passar som marinad till det mesta och går även att använda som en glaze att pensla med under tiden man grillar.

Total tid: 10 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk tomatpuré
- 3 msk tamarisoja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 2 krm Rökt paprika
- 1 tsk malen spiskummin
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 tsk sambal oelek
Instruktioner
- Skala och riv/pressa vitlöken fint. Blanda ihop med övriga ingredienser till en jämn sås.
- Marinera det du vill marinera i minst en timme, men helst mycket längre.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Mycket gott! Provade med kycklingfiléer och kommer definitivt att användas till mycket annat grillat i sommar!
Kan man ta japansk soja
Absolut!