Go Back
+ servings
En skål med kokosmjölkssoppa innehållande grönsaker och kött i en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Röd currysoppa med fläsk

Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kött, Soppa
Yield: 6
Author: Linnea Berggren

Materials

  • 2,5 msk Röd curry pasta
  • 500 g Karré
  • ½ st Zuccini
  • 1 st Spetspaprika
  • 4 st Savoykålsblad
  • 1,5 dl Vårlök
  • 800 ml Kokosgrädde
  • 800 ml Vatten
  • 1 msk Grönsaksfond
  • 125 g Minimajs
  • 220 g Bambuskott
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa Färsk koriander
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Morot

Instruktioner

  • Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.
  • Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas
  • Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.
  • Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.
  • Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.