Lägg ner i stekpanna och salt. Stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme.
Efter ca 5-10 min sänker du värmen något och lägger på locket.
Nu kan du sätta igång med pannbiffen. Kålen får gärna ligga o mjukna i ca 30 min så du behöver inte ha bråttom. Smaka av mot slutet med salt och ev mer smör.
Pannbiffen
Blanda pressad vitlök, dijonsenap, ägg, majonnäs, riven parmesan, riven lök, soja, salt och peppar i en skål.
Lägg ner färsen. Du kan antingen ta blandfärs eller blanda egen beroende på ambition. 70% nöt, 30% fläskfärs tycker jag är en bra ratio.
Blanda och rulla 4st bollar som du sen plattar till innan du lägger dem i en varm stekpanna.
Stek på medelvärme i smör i ca 10 min.
Ostronskivling
Stek svampen på hög värme i torr stekpanna .
När svampen fått färg - salta och tillsätt en klick smör.
Smaka av med salt och peppar och vill du ge dem en extra liten kick av umami häller du i en liten skvätt japansk soja.