Go Back
+ servings
En köttfärsbiff placerad ovanpå en bädd av strimlad kål, toppad med cashewnötter.
Print
5 av 3 röster

Pannbiff med smörstekt vitkål

Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: Wallerbladish

Materials

Smörstekt vitkål

  • 0,25 st Vitkål
  • 1 st Gul lök

Pannbiff

  • 300 g Blandfärs
  • 0,5 st Gul lök
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st ägg
  • 1 msk Amerikansk majonnäs
  • 1 dl Riven parmesan
  • 0,5 msk Japansk soja

Ostronskivling

  • 200 g Ostronskivling
  • (Valfritt) En skvätt japansk soja

Instruktioner

Smörstekt Vitkål

  • Strimla vitkål och löken.
  • Lägg ner i stekpanna och salt. Stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme.
  • Efter ca 5-10 min sänker du värmen något och lägger på locket.
  • Nu kan du sätta igång med pannbiffen. Kålen får gärna ligga o mjukna i ca 30 min så du behöver inte ha bråttom. Smaka av mot slutet med salt och ev mer smör.

Pannbiffen

  • Blanda pressad vitlök, dijonsenap, ägg, majonnäs, riven parmesan, riven lök, soja, salt och peppar i en skål.
  • Lägg ner färsen. Du kan antingen ta blandfärs eller blanda egen beroende på ambition. 70% nöt, 30% fläskfärs tycker jag är en bra ratio.
  • Blanda och rulla 4st bollar som du sen plattar till innan du lägger dem i en varm stekpanna.
  • Stek på medelvärme i smör i ca 10 min.

Ostronskivling

  • Stek svampen på hög värme i torr stekpanna .
  • När svampen fått färg - salta och tillsätt en klick smör.
  • Smaka av med salt och peppar och vill du ge dem en extra liten kick av umami häller du i en liten skvätt japansk soja.