Go Back
+ servings
En person håller en semla med grädde i handen, dekorerad med florsocker.
Print
2,55 av 11 röster

Minisemlor

Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: gottigottmedlinda

Materials

Brödet

  • 4 st ägg
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk kardemumma
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 msk sötning
  • 50 g smält smör
  • 1 st äggula

Mandelmassa:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk grädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 msk sötning
  • 1 droppe bittermandelarom

Instruktioner

Brödet

  • Smält smöret.
  • Vispa äggen fluffigt.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och rör samman med äggen och smöret.
  • Låt svälla ca 5 min.
  • Blöt händerna i kallt vatten och rulla 8-10 små bollar, pensla med 1 äggula.
  • 200°c i 10-15 min.

Mandelmassa

  • Blanda samman alla ingredienser
  • Låt stå kallt 10 minuter, medan bullarna är i ugnen.

Montering

  • Skär ut ett litet lock och fyll semlan med mandelmassan och vispad grädde. Dekorera med sukrinmelis.