Medelhavsinspirerad köttfärsgratäng
Medelhavsinspirerad köttfärsgratäng är ett otroligt enkelt och gott recept som är anpassat helt till dig som äter LCHF. Enkel vardagsmat!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 1 st Zucchini
- 500 g Köttfärs
- 1 st Gul lök
- 3 msk Soltorkade tomater, hackade
- 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
- 400 g Krossade tomater
- Smör till stekning
- 2 msk Kalvfond, koncentrerad
- salt
- nymalen svartpeppar
- Övriga kryddor efter smak
- 10 st Cocktailtomater
- 200 g Mozzarella
Alternativ på goda tillbehör
- Supergod pizzasallad
- Sockerfri treveckorssallad
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn färsen och tillsätt hackad lök och vitlök.
Häll på de krossade tomaterna, soltorkade tomaterna, fonden och ev. kryddor.
Låt det hela puttra i cirka 10 minuter och smaka av.
Skiva zucchinin och lägg i botten av en ugnsfast form. Salta och peppra lite.
Slå köttfärssåsen över och jämna ut det över all zucchini.
Toppa med mozzarella och cocktailtomater.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta ut och servera med en god sallad.