Sätt ugnen på 175°c (varmluft, något högre vid vanlig ugn) och ta fram en kakform med löstagbar botten som mäter ca 21-22 cm. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret
Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp.
Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen
Häll över smeten i formen och grädda i 35 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Ju svalare, desto lättare blir den att skära i.
Mandelmassa
Frigör tårtbotten från formen. Använd en vass kniv och skär horisontellt av ca 1/3 av tårtan. Detta blir locket.
Skär nu bort ytterligare ett lager, ca 1/3 av kvarstående. Lägg smulet i en bunke och rör ihop med de resterande ingredienserna till mandelmassan. Det blir en ganska fast massa.
Montering/Dekorering
Blanda grädde, sötströ, bakpulver samt vaniljarom i en bunke och vispa sedan tjockt och fluffigt med en elvisp. Har du tålamod så vispa med lägre hastighet under längre tid, då kommer det in mer luft i grädden och den håller sig fluffig längre. Grädden skall vara riktigt kall.
Placera tårtbotten på önskad yta. Bred ut ett jämnt lager av mandelmassan. Lägg på tårtlocket.
Lägg på tårtlocket. Använd en spatel/slickepott och stryk ut ett lager med grädde på hela tårtan.
Tryck försiktigt fast mandelspånen runt om.
Avsluta med att spritsa resten av grädden på toppen av tårtan i valfritt mönster